top of page

İdeal LinkedIn Profili Nasıl Olmalıdır?

LinkedIn, aramıza 2017 yılında katılmış ileri gelen sosyal platformlardan biridir. Kullanıcılarına yurt dışına açılmaktan tutun network'den pazarlamaya kadar birçok imkan sağlamaktadır. Günümüzde kullanıcı sayısı 690 milyonu aşmıştır . Peki, bu 690 milyonu aşmış kişinin arasından sizi nasıl seçecekler? Sorumuzun cevabı güçlü bir LinkedIn profili. Yazımızda sizi öne çıkartacak güçlü, ideal LinkedIn profilinde bulunması gerekenleri sıralayacağız.



LinkedIn nedir?


Sosyal platformlar arasında vazgeçilmez olan LinkedIn, iş veren ile iş arayan arasında bir köprü görevi görmektedir. Y ve Z kuşağı olarak tabir ettiğimiz genç kişiler özellikle hayatlarının her alanında kullanıyorlar. Bu platformda da tıpkı Facebook ve instagram gibi profilleriniz var fakat bu profiller daha çok kariyer odaklı. LinkedIn profilinizde eğitim gördüğümüz kurumlar, iş deneyimleri ve ilginizi çeken alanlar gibi şeyler yer alıyor. Yani kısaca LinkedIn, sizin CV’nizde bulunması gereken tüm ayrıntıları içeren bir LinkedIn profili oluşturuyor size. Aynı zamanda tıpkı Instagram'da olduğu gibi diğer kişileri takip edebilirsiniz. Bu sosyal medya platformu sizi kariyerinizi planlarken doğru kişiler ile tanışmanıza yardımcı oluyor.



Güçlü Bir LinkedIn Profili İçin İpuçları


1. Profil fotoğrafı

Evet, sevimli dostlarımız ve kankalarımızla olan fotoğraflarımız şahaneler fakat profesyonel mecrada maalesef yerleri yok. Ve evet, telefonlarımızın kameraları da muazzam ama yine de profesyonel bir fotoğrafçıya uğrasanız daha iyi olur. Bu arada fotoğrafımız her zaman güncel olmalı 5-10 yıl önce saçınız kızıl fakat şu anda siyahtır ya da gözlükten lense geçme kararı almışsınızdır falan yani uzun lafın kısası güçlü bir LinkedIn profili için fotoğrafımızı belli aralıklarla güncellemeliyiz.


2. Arka Plan

Arka planınızda markanızı ya da karakterinizi optimize eden görseller kullanırsanız sizin için daha iyi olur. Ne de olsa insanların profilinize girme amaçları sizin hakkınızda fikir sahibi olmak.


3. Yetenekler

Yetenekler bölümünde sizi sürüden ayıran özelliklerinizi yazmaktan çekinmeyin. Ama tabii ki gerçek yeteneklerinizden bahsediyorum. Ne de olsa amacımız göz boyamak değil. Olabildiğince elinizde olanları yazın. Ya da mesela yazılımla ilgili bir kursa başladınız ve yazılım hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz kursa başladığınız günün akşamı profilinizde kendinizi lütfen yazılımcı diye tanıtıp abartmayın pireyi deve yapmayın.


4. Anahtar Kelimler

Ne kadar çok anahtar kelime o kadar çok profil görüntülemesi işin matematiği bu. Profilinizi detaylandırmaktan çekinmeyin. Anahtar kelimeleri ciddiye alın.


5. Herkese açık profil

Güçlü bir LinkedIn profili için profilinizin herkese açık olduğundan emin olun. Eğer profiliniz herkese görünür halde olursa aramalarda daha kolay görünürsünüz. Bu işi hesap ayarlarından halledebilirsiniz.


6. URL

LinkedIn siz kendinize hesap açtığınız anda otomatikman size karmakarışık bir URL ataması yapar fakat siz URL’nizi kendiniz özelleştirebilirsiniz. URL’nizi özelleştirmek için önce “genel profilimi düzenle” de “kişiselleştirilmiş URL’nizi düzenleyin”e tıklayarak işinizi halledebilirsiniz. URL’nizi düzenlemek sizi profesyonel gösterir, Arama motorunda sizi üst sıralara taşımaya da yardımcı olur. Böylece LinkedIn profiliniz sıradanlıktan kurtulur, güçlenir.


7. Faydalı bilgiler

Aktif olun. LinkedIn’de aktif olmak sizi başarıya götürür yani sizi daha farkedilebilir kılar. Sektörünüzle ilgili ilgi çekici faydalı bilgileri, haberleri,makaleleri paylaşın. Tabii ki bu işi de profesyonelce yapın kulaktan dolma bilgiler değil doğruluğu kanıtlanmış bilgiler paylaşın.


8. Bağlantı

LinkedIn profili açtığımızda eşimizle dostumuzla ,akrabamızla bağlantı kuruyoruz. Fakat iş yabancılara gelince çekiniyoruz. Tanıdıklarımız kadar tanımadıklarmızla da bağlantı kurmalıyız. Hatta tanımadıklarımızın tanıdıkları falan bağlantı kurma delisi olmalıyız. Ne kadar geniş ağ o kadar çok ve çabuk farkedileme.


9. Gruplar

Sektörünüzle ilgili bir grup seçin ve o gruba katılın. Aktif üye olun insanlara potansiyelinizi kanıtlayın. Emin olun işverenlerin hoşuna gidecektir. Sadece iş bulmazsınız aynı zamanda sosyalleşirsiniz de. Sohbetlere katılarak yeni şeyler öğrenebilir ya da öğretebilirsiniz. Hatta eğer isterseniz kendi grubunuzu bile kurabilirsiniz.


Güçlü bir LinkedIn profili için ipuçları’nı takip ederseniz amacınıza ulaşacaksınızdır. Ne de olsa bizim amacımız sizi LinkedIn’de farkedilebilir kılmak ve istediğiniz işi kolayca bulmanıza yardımcı olmak.


Yurt dışında üniversite okumak ile ilgili bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.


TraineePath her zaman yanınızda.





bottom of page