top of page

İktisadi İdari Bilimler Mezunlarının İş ve Kariyer Olanakları

İktisadi İdari Bilimler mezunları, geniş bir iş ve kariyer olanağını seçme şansına sahipler. Çünkü iktisadi konularda sahip oldukları bilgi ve beceriler kendilerine iş dünyasında çeşitli fırsatlar sunar. Bu mezunlar, işletmelerin çeşitli departmanlarında etkili bir rol üstlenme potansiyeline sahiptir. İşte İktisadi İdari Bilimler mezunlarının iş ve kariyer olanaklarıını derlediğimiz yazımız!



iş mülakata yapmak için bekleyen bir grup insan

1. İnsan Kaynakları Kariyeri

İktisadi İdari Bilimler mezunlarının iş ve kariyer olanaklarından ilk akla gelenleri arasında sayacağımız İnsan Kaynaklarıdır. İletişim, motivasyon ve insan ilişkileri becerilerine sahipsen İnsan Kaynakları alanında kariyer yapabilirsin. İktidasi İdari Bilimler mezunu olarakİK departmanlarında işe alım süreçleri, bordro yönetimi ve istihdam politikalarında uzmanlaşarak, çalışan memnuniyetini artırabilirsin.


2. Danışmanlık ve Uzmanlık Kariyeri

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, sürdürülebilirlik, finans veya pazarlama gibi uzmanlık alanlarında danışmanlık yapma fırsatı sunar. Danışmanlık, çeşitli sektörlerde deneyim kazanma ve işletmelerin verimliliğini artırma şansı verir.


3. Proje Yönetimi ve Liderlik Kariyeri

Proje yönetimi ve liderlik becerilerini geliştirerek farklı sektörlerde başarılı bir proje yöneticisi olabilirsin. Liderlik, kaynakları etkili bir şekilde yönetme ve stratejik kararlar alarak projeleri başarıyla sonlandırma becerisi gerektirir. Bu becerilerini geliştirdiğinde, bir ekip lideri olarak çalışabilirsin.


4. Finans Kariyeri

Sayısal ve analitik düşünme becerilerine sahip olduğun için finans sektöründe; finansal analist, kredi analisti, risk analisti veya muhasebe gibi pozisyonlarda kariyer yapabilirsin.


sayısal verileri değerlendiren insanlar bir toplantı yapıyor

5. Girişimcilik Kariyeri

İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde, farklı disiplinlerle donanmış olman sebebiyle kendi işini kurma konusunda adım atabilirsin. Bilgi birikimlerini kullanarak büyüme potansiyeli olan bir iş fikrini hayata geçirebilirsin. Neden olmasın?


6. Kamu Sektörü Kariyeri

Kamu sektörü, İktisadi İdari Bilimler mezunlarının iş ve kariyer olanaklarından birisidir.Kamu kurumlarında; ekonomik politika analisti veya kamu politika danışmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirsin.


7. Satış ve Pazarlama Kariyeri

Pazarlama stratejilerini oluşturma, müşteri ilişkilerini yönetme ve ürün veya hizmetlerin satışını artırma konularında yeteneklerini geliştirerek satış ve pazarlama alanında kariyer yapabilirsin.


8.Sigortacılık Kariyeri

Finansal bilgi ve risk yönetimi konusundaki yeteneklerin ile sigortacılık sektöründe önemli roller üstlenebilirsin. Sigorta şirketlerinde risk analisti veya sigorta uzmanı olarak çalışma imkanı bulabilirsin.


sigorta poliçesi üzerinde yapılan toplantıdaki insanların incelediği belgeler


9.BT Teknolojileri Kariyeri

İşletmelerin teknoloji altyapısını yönetme, veri analizi yapma ve dijital stratejiler geliştirme konularında kendini geliştirerek bilgi teknolojileri yöneticisi, sistem analisti veya veri analisti gibi pozisyonlarda başarılı bir kariyere sahip olabilirsin.


10.Uluslararası İlişkiler ve Lojistik

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu olarak uluslararası ilişkiler alanında küresel ekonomi, ticaret ve diplomasi konularında uzmanlaşabilirsin. Aynı zamanda lojistik sektöründe, tedarik zinciri yönetimi veya dış ticaret uzmanlığı gibi alanlarda da kariyer yapabilirsin.

Kişisel yeteneklerini, ilgi alanlarını ve hedeflerini belirlemeye başlayarak yola koyulabilirsin. Bunun için Kariyer Hedeflerini Belirlemek konulu yazımıza göz atabilirsin! Hedeflerini belirleyip ilgi alanlarını iyi analiz ederek, kendin için en uygun olanı seçebilir ve başarılı bir kariyere adım atabilirsin. Pek çok farklı sektörde pek çok seçeneğin var. Bu kararı verdikten sonra hangi alanı seçersen seç çok başarılı olacağına eminiz!


bottom of page